Anleggsgartnere bygde Baywatch-hage

Dyktige anleggsgartnere og lærlinger sørget for en riktig ramme da den fordums Baywatch-helten David Hasselhoff besøkte Oslo i helgen. (Bildekarusell)

Midt på tjukkeste Majorstua hadde Anleggsgartner Arnesen og ABT Anleggsgartner bygget en eventhage med strand, palmer, plen og fargerike blomster på 100 kvadratmeter.

Anledningen var at butikkjeden Meny i samarbeid med Flying Culinary Circus hadde hyret inn David Hasselhoff for å holde grillshow og lansere nye produkter til grillsesongen.

Bygget for anledningen
– Dette miljøet har vi bygget for anledningen, og det er et oppdrag som er litt utenom det vi ellers driver med. Men det er veldig artig å gjøre noe annet enn for eksempel å legge brostein, sier daglig leder Trond Arnesen i Anleggsgartner Arnesen fra Elverum.

Han viste hage.no rundt på området før publikum slapp inn sist lørdag. Det var rullet ut ferdigplen og bygget en liten sandstrand, med palmer som vaiet i aprilsolen. Et ti meter langt og 20 cm tjukt granittbord i larvikkitt fra Rocks of Norway dannet et naturlig skille mellom hagen og gateplan.

Like før showstart var det lang kø av folk som ville inn i hagen og få smaksprøver, samt møte den gamle livredderhelten fra 90-tallet.

Spennende yrke
Lærlingene Niclas Johnsen og Anders Nekstad fra ABT Anleggsgartner var to av dem som var med og bygde showhagen, og hage.no fikk en kort prat med dem like før flere hundre publikummere slapp innom portene sist lørdag.

– Det er spennende å bygge noe som ikke er planlagt i detalj på forhånd. Her må vi bruke kreativitet og oppfinnsomhet, og det gjør jobben interessant og lærerik, sier Niclas Johnsen.

Både han og Anders Nekstad skal gå opp til fagprøven til sommeren og trives veldig godt i faget og i bransjen.

– Som anleggsgartnere har vi veldig varierte oppgaver, og vi får jobbe utendørs hele året. Det er både et fysisk og kreativt yrke, sier de to, som gjerne kunne tenke seg å bygge flere slike eventhager. De anbefaler gjerne yrket til annen ungdom, men sier at mange tror at de er gartnere og kun driver med blomster.

– Slik er det jo ikke. Det er et veldig allsidig yrke, hvor vi både bygger og jobber med planter, sier de to.

Sliter med å skaffe lærlinger
Trond Arnesen forteller at hans firma sliter med å skaffe lærlinger. Pr i dag har firmaet 1 lærling, men ønsker å rekruttere flere.

– Jeg håper blant annet at slike arrangement som vi er med på her, med å bygge spennende eventhager og vise oss frem for publikum, kan bidra til at ungdom får øynene opp for at anleggsgartner er et spennende og variert yrke, avslutter Arnesen.

Les mer om yrkesmulighetene i anleggsgartnerfaget her: www.blianleggsgartner.no