ÅF og tegn_3 skal utvikle helsehus i Hurum

ÅF og tegn_3 har fått oppdraget med å utvikle fremtidens helsehus i Hurum med fokus på bærekraft.

Det er et stort behov for flere sykehjemsplasser i Hurum og det planlegges nå et omsorgsbygg med inntil 110 plasser i Skoglundveien på Filtvet. Dette er kommunens største investering noen gang og omsorgsbygget skal stå ferdig i 2021.

Følgende funksjoner skal dekkes i det nye omsorgsbygget:

  • 110 sengeplasser fordelt over 14 bogrupper (ti rehabiliteringssenger med tilhørende ergo- og fysioterapi)
  • dagsenter for 30 brukere innen somatisk helse
  • skjermet dagsenter for 20 brukere med demens sykdom eller psykisk sykdom
  • base for hjemmetjenesten
  • produksjonskjøkken

Bygget skal etableres av Hurum Eiendomsselskap KF og driftes av Asker kommune.

ÅF valgt til å forme løsningen

Hurum kommune har valgt ÅF som samarbeidspartner.

- Vi vant på alle fagområdene vi hadde tilbudt, forteller Øyvind Ellefskås, avdelingsleder for Bygg og miljø i ÅF Engineering AS i en pressemelding.

ÅF skal gjennom sitt arkitektselskap tegn_3 levere både innen arkitektur og landskapsarkitektur, i tillegg til rådgivning innen bygg, elektro, bygningsfysikk, miljø, geo, brann samt vann og avløp.

- I dette prosjektet benytter vi hele ÅFs arkitekt- og ingeniørkompetanse i utviklingen av forprosjektet. Vi gleder oss til å jobbe sammen for å realisere kommunens ambisjoner, fortsetter Øyvind Ellefskås.

Forprosjektet har som hovedmål å etablere en funksjonsbeskrivelse av omsorgsbygget som skal brukes til anbudsgrunnlag for kontrahering av entreprenør i en samspills/totalentreprise.

Store miljøambisjoner

Hurum ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn. De har satt konkrete klimamål og utarbeidet en handlingsplan for at lokale klimagassutslipp og energiforbruk i kommunen skal reduseres. ÅF skal hjelpe kommunen med å nå målene relatert til det nye omsorgsbygget.

- Vi skal være med å utvikle et helsehus med store miljøambisjoner. Bygget skal utvikles til et plusshus, hvilket betyr at bygget gjennom driftsfasen genererer mer energi enn det som ble brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget. Det skal følge FutureBuilt-standarden og miljøsertifiseres med BREEAM. Vi skal også bruke smarthusteknologi som er tilrettelagt for fremtidens velferdsteknologi, sier Øyvind Ellefskås.

Kontrakten er signert, og ÅF og tegn_3 er i gang med programmering, forprosjekt og anbudsunderlag for samspillsentreprise.