"K5" på HasleLinje. Foto: Max Emanuelsson/AF Gruppen

AF Gruppen og partnere selger ATEA-bygget

Hasle Linje Næring DA, et selskap eid 49,5 prosent av AF Gruppen, 49,5 prosent av Höegh Eiendom og 1 prosent av Vind AS, har akseptert bud fra Clarkson Platou Real Estate om salg av alle aksjene i selskapet Karvesvingen 5 AS, som eier det nyoppførte smartbygget "K5" på samme adresse.

Karvesvingen 5 er et kontorbygg på cirka 18 000 kvadratmeter BTA og hovedleietaker er ATEA, som flyttet inn i første kvartal 2020. Bygget er oppført av AF Gruppen og er BREEAM-NOR Excellent miljøsertifisert. Höegh Eiendom skal fortsatt forvalte bygget etter transaksjonen, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Salget anslås til å gi en regnskapsmessig gevinst på 95 millioner kroner for AF Gruppen.

- Hasle Linje har på kort tid utviklet seg til en veldig vital bydel, sentralt og lett tilgjengelig. "K5" er ofte omtalt som Europas smarteste bygg, og vi er veldig tilfreds med å ha kommet til enighet i direkteforhandlinger med Clarkson Platou Real Estate. Utover dette er partene enige om ikke å kommentere detaljer før salget er endelig gjennomført, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen i meldingen.

Budet er betinget av finansering og tilfredsstillende due diligence. Transaksjonen forventes gjennomført innen utgangen av oktober 2020.