AF Gruppens datterselskap HMB Construction har inngått avtale om å bygge 121 leiligheter for Riksbyggen i sentrum av Gävle. Illustrasjon: Riksbyggen
AF Gruppens datterselskap HMB Construction har inngått avtale om å bygge 121 leiligheter for Riksbyggen i sentrum av Gävle. Illustrasjon: Riksbyggen

AF-datter bygger boliger i Gävle

AF Gruppens datterselskap HMB Construction har inngått avtale om å bygge 121 leiligheter for Riksbyggen i sentrum av Gävle.

Kontrakten har en verdi på cirka 160 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Planlagt byggestart er ved årsskiftet 2021/2022, med planlagt innflytting høst/vinter 2023. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise. Det er tatt forbehold om statlig investering for prosjektet.

Boligene er fordelt på to bygninger på henholdsvis tre og seks etasjer, og inneholder handelslokaler i underetasjen. Boligene er designet i henhold til Miljöbyggnad Silver, opplyser entreprenøren.

- Det er veldig inspirerende å etablere boligområder i bydeler med rik kulturhistorie, og vi gleder oss til å bygge boliger med høye miljøkrav og god bokvalitet, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen i meldingen.

Prosjektet ligger i det nye Godisfabriken-området, som bygges på historisk grunn i den østlige delen av Gävle sentrum. I nesten 100 år ble den berømte halstabletten Läkerol produsert her av familieselskapet Ahlgrens. Den nye bydelen vil bestå av ulike boliger basert på både utleie og sameier, rekkehus og studentleiligheter. I området er det også butikker, restauranter, kafeer og en markedshall, som bygges i de tidligere fabrikklokalene.