Prosjekt Glasbruket. Illustrasjon: What! Arkitektur

AF bygger Glabruket i Gøteborg

AF Gruppen har fått i oppdrag å bygge et leilighetsbygg med 139 borettslagsleiligheter på grunnen til den gamle Fixfabrikken i Gøteborg.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding onsdag.

Prosjekt Glasbruket bygges som et sammenhengende kvartal på grunnen til den gamle Fixfabriken, et gammelt landemerke i Gøteborg, skriver AF i pressemeldingen.

Kontrakten er verd omtrent 200 millioner svenske kroner før merverdiavgift.

Glasbruket består av leiligheter fra 35 til 173 kvadratmeter, og bygningene utformes med store vinduspartier satt rett i en klassisk mursteinsfasade.

Kvartalets høyde varierer mellom fire og 15 etasjer, med utsikt over Göta älv og Majornas taklandskap. Alle leilighetene har minst én balkong eller uteplass, heter det i pressemeldingen.

Oppdragsgiver er Fastighets AB Balder.

– Vi gleder oss til å samarbeide med Balder for å utvikle historisk grunn og bygge et kvartal med gode boliger som passer godt inn i den eksisterende bebyggelsen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen i Sverige.

Oppdraget til AF Gruppen er en totalentreprise med planlagt byggestart høsten 2020. Innflytting er planlagt våren 2023. Prosjektet skal sertifiseres i henhold til den svenske miljøstandarden Miljöbyggnad Silver 3.0.