Fra venstre: Birger Aspaas, adm. dir. i Nordbohus AS, Birger Aamodt, Byggmester/daglig leder i Aamodt Bygg og John Christoffer Aamodt, Byggeleder/Byggmester i Aamodt Bygg.

Aamodt Bygg kjøper Nordbohus Arnesen Bygg

- Vi fikk en henvendelse fra nåværende eier, og vi ble interessert med en gang, sier Birger Aamodt i Aamodt Bygg. 

Selskapet har tilhold i Søgne, ble etablert i 2005 og har hurtig vokst til en solid stab med 25 ansatte. Nå kjøper de økt styrke, erfaring og fotfeste i Kristiansand med Nordbohus Arnesen Bygg inn i selskapsstrukturen.

- Vi vurderte selskapet nøye før vi bestemte oss for å kjøpe. Firmaet er særdeles solid med erfaring siden 1948. De eksisterende prosjektene ser bra ut, og de ansatte er meget dyktige. Flinke folk er ettertraktet i vår bransje. I tillegg var Nordbohus-tilknytningen blant de elementene som var til fordel for beslutningen. Konseptet med salg av eiendom er attraktivt for oss, og representerer et løft. Vi blir i tillegg en del av et større miljø, og det er mer kostnadseffektivt at Nordbohus sitt kjedekontor jobber med innkjøp, markedsføring og teknisk prosjektering. Spesielt innen innkjøp av byggevarer vet vi at felles økt volum gir bedre priser og bedre tilgang på de beste kvalitetsproduktene. Skal alle jobbe med dette selv blir det både lavere kvalitet og høyere kostnad, sier Birger Aamodt.

Fortsatt to selskaper
Nordbohus Arnesen Bygg i Kristiansand og Aamodt Bygg i Søgne skal fortsatt være to separate selskaper under to merkevarer. Begge skal foreløpig stå på egne ben, men også forsterke hverandre. 

- Ingen vet hva som skjer på lengre sikt, men det er Arnesen Bygg som er Nordbohus i Kristiansand. Slik har det vært i alle år, så får vi se hva fremtiden bringer. Kanskje blir det Nordbohus på veggen i Søgne også, men foreløpig så står Aamodt Bygg godt på egne ben, og enda sterkere med oppkjøpet av Nordbohus Arnesen Bygg, sier Birger Aamodt.

Ny daglig leder
Jan Kåre Røstad er nåværende daglig leder i Nordbohus Arnesen Bygg. Etter eget ønske skal han og eier Hans Kristian Arnesen gå over i nye roller innen prosjektutvikling med noe redusert stillingsprosent. 

- Jeg er glad vi får beholde Røstad og Arnesen i selskapet. Deres erfaring og kunnskap er viktig for oss, og jeg ser frem til at de får anvende dette best mulig i utviklingen av nye spennende boligområder for oss, sier Aamodt som nylig har signert kontrakten med ny daglig leder. Han slapp å reise veldig langt for å finne den nye sjefen. Fra egne rekker kommer Reidar Salvesen med erfaring som tømrer, og nylig avsluttet eksamen fra teknisk fagskole. Salvesen tar over roret fra 11/3-2019. Inntil da er det Jan Kåre Røstad leder Nordbohus Arnesen Bygg.

- Flott at våre selskaper er attraktive
Ved Nordbohus sitt kjedekontor er de godt fornøyde med oppkjøpet av den erfarne Nordbohusforhandleren. 

- Nordbohus Arnesen Bygg er et meget veldrevet selskap med en rik historie. De har i tillegg evnet å ta en fin posisjon i markedets bevissthet som en kvalitetsleverandør, blant annet ved å ha vinne prisen for Norges mest tilfredse boligkunder i henhold til våre målinger gjennom Prognosesenteret. Således er det ingen overraskelse at selskapet er attraktivt for nye eiere, og det gleder meg at de nye eierne setter pris på konkurransefordelene gjennom Nordbohus-tilknytningen sier Birger Aspaas som er administrerende direktør i Nordbohus AS.