Dag Straumsheim, økonomisjef i A Bygg, forventer en omsetningsvekst på 70 prosent i 2021. Foto: A Bygg Entreprenør

Dag Straumsheim, økonomisjef i A Bygg, forventer en omsetningsvekst på 70 prosent i 2021. Foto: A Bygg Entreprenør

A Bygg Entreprenør forventer omsetningsvekst på 70 prosent

A Bygg Entreprenør nådde i fjor en omsetning på 346 millioner kroner og et driftsresultat på 11,3 millioner I år forventer selskapet å omsette for mer enn 600 millioner kroner.

- Omsetningen i 2020 representerer en nedgang på drøye 13 prosent, men denne skyldes ikke lavere aktivitet, forteller Dag Straumsheim, økonomisjef i A Bygg, i en pressemelding.

- Det at volumet har gått ned er på ingen måte et uttrykk for at aktiviteten har gått ned, snarere tvert om. Det er viktig å huske på at vi jobber syklisk, våre prosjekter har lange faser med helt ulike inntjeningsmodeller. Første halvår i fjor jobbet vi med samspillsfaser på to store prosjekter for IKEA og Aspelin Ramm Eiendom. I denne fasen fakturerer vi kun rådgivningstimer, mens vi i gjennomføringsfasen fakturerer hele byggeriet. Dette påvirker i høy grad omsetningen, men forteller lite om aktiviteten, utdyper Straumsheim.

På tross av korona-pandemien forventer A Bygg i år en omsetningsvekst på over 70 prosent, forteller Straumsheim.

- Vi var spente på hva pandemien ville bety for gjennomføring, ordretilgang og priser, men så langt har vi håndtert situasjonen veldig bra, med en liten og fleksibel organisasjon er A Bygg rigget for å håndtere urolige tider. Nå merker en enorm pågang, stadig flere kunder tar kontakt og interesserte i måten vi jobber på. Med prosjektene vi har under gjennomføring forventer vi at omsetningen i år vil ende på over 600 millioner kroner, sier Straumsheim.