<p>President Nils Sund i Virke, som også er toppsjef i Malorama.</p>Næringsminister Torbjørn Røe IsaksenNæringsminister Torbjørn Røe IsaksenCecilia Flatum (partner, Deloitte), Julie Lødrup (førstesekretær, LO) og Inger Lise Blyverket (direktør Politikk og forhandlinger, Virke).Panelsamtalen mellom Tora Voll Dombu, leder i Norges Bygdeungdomslag, butikksjef på KIWI Kråkerøybrua i Fredrikstad, Synne Lerhol, generalsekretær i Unge funksjonshemmede Tonje Johannessen. Panelsamtalen ledes av direktør Virke dagligvare, Ingvill Størksen (t.v.).Jo Nesbø i samtale med Per Valebrokk, partner, Storm Communication.

740 deltar på Virkekonferansen

Onsdag arrangeres Virkekonferansen på Radisson BLU Scandinavia Hotel i Oslo.

- VI har i dag 740 deltakere på Virkekonferansen – og det er ny rekord, slår en fornøyd president i Virke, Nils Sund, fast. Han er til daglig toppsjef i Malorama.

De har satt inn headingen «Det var en gang et menneske - hvor skal mennesket nå?» på programmet for 2018-utagven av arrangementet til hovedorganisasjonen.

Mennesket i fokus
- Vi ønsker å sette mennesket på agendaen. Dette er ikke nok en teknologikonferanse - men vi setter mennesket i fokus. Teknologien kommer til å påvirke mennesket – og det er vi som setter premissene. Vi er veldig spente på hvordan teknologien og fremtiden kommer til å påvirke samfunnslivet, sier Sund.

Han pekte i sin velkomsthilsen på hvordan den fjerde industrielle revolusjon fikk menneske, samfunn og samhandling til å endre seg i et tempo vi ikke har sett før- og hvordan fremtiden er digitalisert, automatisert, globalisert og bærekraftig. Men mennesket lever ikke av bytes alene.

- Mennesket er i sentrum – ikke maskinene – og det er viktig å se på hvordan teknologien vil påvirke mennesket og omvendt. Hvem er den nye arbeidstakeren og hvem er den nye lederen i fremtiden, spør han. 

Stor omorganisering
Virke har gjennom det siste året vært gjennom store endringer.

- Dette har vært et spennende år for Virke. Vi har vært gjennom den største omorganiseringen av Virke noen sinne. Vi ønsker med disse grepene å komme tettere på medlemmene, sier Sund.

I løpet av den siste tiden har Virke også fått på plass en nye administrerende direktør. Vibeke Hammer Madsen har ledet Virke gjennom 16 år, men har nå overlatt stafettpinnen til Ivar Horneland Kristensen.

Følg konferansen live her