God hagesommer!

Sommer og ferietid er midt i blinken for hageopplevelser. Landet rundt finnes en rekke besøkshager, og hvorfor ikke legge ferieturen innom en av disse?

Fredholm Hageopplevelser på Toten er en av disse hagene, hvor hageentusiasten Helen Fredholm dyrker Cottage Garden-filosofien. Den går ut på en frodig, avslappet og naturlig hagestil og har sin opprinnelse i den engelske arbeiderklassen. Den kan vel trygt sies å være et motstykke til mer striglete og parkmessige hager. Les mer i artikkelen Hagelykke på Toten.

Det finnes også en rekke andre besøkshager i Norge som kan by på flotte hage- og naturopplevelser. Stjernehagen på Tingvoll på Nordmøre er stedet hvor NRKs Grønn Glede har spilt inn serien om skolehage. Den og mange andre økologiske hager tar imot publikum i sommer.

Les mer i artikkelen Besøk en økologisk hage i sommer.

Utenfor Stavanger, på øya Hidle, ligger Flor og Fjære-parken. Det er et fantastisk anlegg som er møysommelig bygd opp gjennom flere år. Se flotte bilder og les om den i artikkelen Stedet regnbuen traff jorda.

Har du tips om andre hager som er verdt et besøk - eller andre hagetips, ta kontakt med redaksjonen på e-post på sb@bygg.no.

Vi minner ellers om vår helt nye fotokonkurranse, hvor temaet er Hage. Bruk sommeren til å gå på motivjakt i hagen eller andre steder hvor det spirer og gror.

Hage.no ønsker alle lesere en riktig god sommer full av gode hageoppevelser!