Hage snekker`n

kona og er ute etter hekkeplanter som er hurtigvoksende, og helårsgrønn. trenger tips og råd. Vi har ellers mange behov i en hage som ser ille ut. Her er et stort forbedringspotensiale. Vi bør vel mld. oss inn i ......... På forh.takk

Hei Kurt

Det høres ut til at dere kunne trenge litt rådgivning ja. :)

Med tanke på helårsgrønn hekk som er hurtigvoksende, er det lite å velge imellom - dessverre. Det eneste som vokser "fort" av vintergrønt i Norge er Tuja, og jeg vet jo ikke om du bor i et område hvor en Tujahekk er herdig nok til å tåle vinteren.

Hvis du kan legge litt tålmodighet i prosjektet, vil jeg anbefale deg å anlegge en vintergrønn hekk av f. eks. Barlind eller Gran. Det er hekker som er flotte og dypgrønne. De vokser dog ikke så fort, så kanskje smart å satse på litt store planter fra starten av. Gran og Barlind klarer seg i halvskygge og i normal hagejord, mens Tuja helst vil ha sol og godt drenerende (løs) jord.

Håper dette ga deg noe å tenke på/svar i forbindelse med hekk-valget. Hvis du har flere spørsmål vedr. hagen er det bare å sende de inn til oss, så får du svar i løpet av noen dager. :)

Med vennlig hilsen fra Marit Næss