Ingen jul uten blomster

Blomster hører julen til – og det skal være blomster og planter i alle variasjoner. Det å pynte med blomster og lys til jul er en tradisjon – og med det utvalget vi har tilgjengelig i våre dager så kan man også få all verdens friske blomster. I disse dager bæres det hjem enorme mengder julestjerner, julegleder og alt annet som kan glede i de tusener hjem.

Det å komme til et hjem fylt av blomster gir en egen glede – en egen varme. De menneskene som liker å ha det pent rundt seg – og som pynter med blomster til jul – det er gode mennesker. Det er en utrolig kreativitet i mange hjem – og det er spesielt morsomt når hele familien blir engasjert. Da blir det som om familiene også blomstrer.

Men det er også en tradisjon å legge blomster på gravstedene. I tillegg er det mange steder tradisjon å tenne levende lys. Det å minnes dem man har mistet er også noe som gir julen mening og dybde.

Og vi gjentar nok en gang – blomster er for mange den beste julegave.

På hage.no har vi mange filmer og mye stoff som kan være til inspirasjon i juletiden. Er det noen som har bilder eller gode tips – så send det til oss. Bruk da adressen caa@bygg.no.

Jula kommer uansett – og det man ikke rekker, det rekker man ikke. Kos dere med blomsteroppsatsene, plantene og alt det vakre vi omgir oss med i jula.

Og husk kornnek og mat til småfuglene!