Messeplanlegging i full gang

Norges Varemesse har startet planleggingen av Hagemessa 2011. - Det er gøy å jobbe med et prosjekt i medvind, sier Marit Sagen, salgsansvarlig for messa.

Messa vil gå over fire dager, fra torsdag 7. april til søndag 10., og Villmarksmessen og Hyttelivmessen går av stabelen samtidig.

- Det er mange som henvender seg til oss med tanker og ideer om hvordan Hagemessa bør framstå, så hage er noe som opptar mange og som favner flere fagfelt. Det er viktig at vi belyser mer enn møbler og utstyr, for hageeiere er opptatt av natur og mangfold, og messa skal selvsagt ta hensyn til deres ønsker, sier Sagen.

- Vårt mål er å inspirere og gi publikum kunnskap om hage og grønne verdier. Jeg tror publikum i alt for liten grad kjenner til norsk planteproduksjon, hardførhet og hvilken nytte man kan ha av å velge riktig plante i forhold til klima og vekstvilkår. Messa er en naturlig møteplass for produsenter og forbrukere, og vi håper å kunne vise bredden i norsk planteproduksjon. Bransjen blir mer og mer klar over nødvendigheten av å vise seg fram, og messa er en glitrende arena i så måte, legger hun til.

Balkong og terrasse er alltid tema på Hagemessa, men tidligere har  det ikke blitt vist så mange eksempler på hvordan det kan bygges og utformes. På vårens messe skal det presenteres løsninger, både når det gjelder materialvalg, planter og møbler.

Interesserte utstillere kan melde sin interesse på hage@messe.no.