Japansk kirsebærtre

Har kjøpt Prunus ser. Kanzan som kan bli 8 til 10 m. høyt. Kan treet kuttes i toppen hvis jeg ikke ønsker det så høyt? Evt. når på året bør det skje? Finnes det lavere typer av denne sort? Evt. navn?

Mvh. Kari Langegard.

Hei Kari

Japankirsebær skal beskjæres på høsten. Dog har den typen du har valgt en flott, opprettvoksende struktur, og du bør være ganske forsiktig med hvordan du beskjærer i forhold til å beholde en pen form på treet. Men beskjære kan du. Nå står det i flere av mine bøker at treet ditt blir 5-6 m, så jeg ville kanskje ikke bekymret meg for de 8-10 med det første. ;)

Husk at når du beskjærer, vil det skyte opptil flere nye skudd like under der du har kuttet en gren. Dette bør du tenke på i forhold til hvor på treet du skal beskjære, når du former det.

Andre lignende typer trær kan f.eks. være:

Kirsebærplomme - Prunus serrulata "Nigra" (med vinrøde blader) 4-5 m.

Japansk Hengekirsebær - Prunus serrulata "Kiku-Shidare-Sakura" hengende vekst - fåes på forskjellige stammer - så be om en saktevoksende middelshøy stamme.

Dvergplomme - Prunus cistena. Lite tre med blodrøde blader og myriader av små, rosa blomster i mai. Som oppstammet tre - ca. 1,5 m.

Håper dette ga deg svar på hva du søkte av info.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss