Gammel årgang fra spansk vingård

Nylig var Byggeindustrien med entreprenører fra Oslo-området på studietur til Valencia i Spania. Som en avslutning på turen måtte man selvsagt besøke en vingård. Men vingårder i dag er ikke det samme som før. Nå er det som en moderne meieribedrift, hvor det meste er i syrefast stål. Men skal vin en smake må den nok fortsatt ha et skikkelig opphold på eikefat.

 

Vi besøkte vingården EC - Emilio Clemente som ligger ca en times busstur ut fra Valencia. Den ligger i et område som heter Requena - et typisk vindistrikt. Denne vingården produserer i hovedsak røde viner. De mest kjente røde merkene er Emilio Clemente og Penas Negras, mens hvitvinen deres selges under navnet Florante.

Redaktøren hadde bil på Gardermoen, så det var å spytte i glasset etter smaksprøven. Men spesielt rødvinen Emilio Cleemente crianza 2003 var faktisk utmerket - og er til å anbefale. Det produseres 40 000 vanlige flasker og 1 500 magnumflasker av denne vinen i året. Og som sagt - nå foregår alt etter strenge EU-direktiv og i svært kontrollerte former. Det er bygget opp et helt nytt anlegg for å tilfredsstille de nye kravene. Men kunnskapen om å lage god vin må man fortsatt ha.

Ellers er mange av vingårdene flotte byggverk i seg selv - og spesielt de gamle vingårdene har også noen praktfulle hager. Det å nyte en skikkelig vin i slike omgivelser det er faktisk god medisin.