Syriner utenfor glassveranda.

Ønsker makshøyde på syrinhekken

Hei Marit, så flott å ha mulighet til å stille hagespørsmål. Da jeg for tre år siden plantet en syrinhekk (tror det er syringa vulgaris - vanlig, evt charles joly) blir den jo ca 4-5 m høy. Vi har en fin eng vi har utsikt mot og vil derfor kun ha syrinhekk som er ca 180 cm høy.  Da jeg spurte på Plantasjen mente de at det da ville vært bedre å bytte ut min hekk, da den feks vil risikere å miste blomster om jeg skal beskjære den for å holde den ned i høyde mot 180 cm. Er dette riktig? Vil være sikker før jeg evt flytter hekken som jeg er veldig glad i.

Tusen takk for svar!

Beste hilsen Kristina

Hei Kristina

Hvis du vil holde en høyde av 1,80 m har du to alternativer:

1) Du kan hele tiden trimme vekk de eldste grenene, slik at du kun har nye skudd som vil være på vei opp. Da vil du kunne nyte blomstringen på de som er høyest og som er "innafor" den høyden du har satt.

2) Syriner lager anlegg for neste års blomstring rett etter årets avblomstring og derfor; - hvis du beskjærer på tider utenom dette, vil du miste blomstringen.

Kunne et alternativ hos dere være å sette ned flere oppstammede dvergsriner av typen Palabin? De blir ikke særlig høye men kan lage en liten hekk - men oppstammet på en stamme pr plante.

Håper dette ga deg noen tanker om hva du bør gjøre.

God sommer!

Vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen

https://kurs.hageplanlegging.no