Må grave opp hekken, vil den overleve?

Hei, jeg må ta opp 3 meter av min juni søtmispel hekk pga graving. Finnes det noen mulighet å ta vare på denne i ca 2 måneder for så å plante den der den sto? Evt hvordan kan/skal den da lagres disse to månedene?

Hilsen Niklas

Hei Niklas

Den beste måten er å evt få gravemaskinen til å grave en dyp og stor nok grop et annet sted i hagen eller på et jorde, til å midlertidig oppbevare hekkplantene der.

Blir de oppbevart stående, vil de fremdeles vokse oppover. Et annet alternativ er å grave en grøft og oppbevare de der liggende, - med jord over røttene "som en dyne". Dette skal fungere greit, men når plantene ligger, vil de fremdeles vokse og da vil veksten peke rett oppover .... og det som da skjer; er at når de blir plassert tilbake i opprinnelig hekk, vil de ha grener som peker ca. 90 grader "bortover" istedenfor oppover.

Hvis det er kommunen som graver opp hekken hos dere, har de sikkert en tomt de kan oppbevare de aktuelle plantene på. Hvis ikke, sjekk nettverket ditt og se om du har noen som kan ofre en flik av tomten for husing av Misplene dine den tiden du trenger å ha dem i pensjon.

Lykke til med å finne den beste løsningen!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no