Meld deg på 1000 åpne hager!

Det er ennå ikke for sent å melde på hagen din til årets store hagefest i regi av Hageselskapet. Hundrevis av private hager åpner portene for besøk søndag 18. august.

Har du lyst å vise frem hagen din til andre hageinteresserte eller folk i nabolaget og omegn, bør du melde deg på Hageselskapets store arrangement 1000 åpne hager.

Søndag 18. august står hageporten åpen i hundrevis av hager over hele landet. Vil du være med, bør du melde deg på så snart som mulig, oppfordrer Hageselskapet.

- Hagegleden kjenner ingen klimasoner
- Vi har fått inn over 250 påmeldte, og det kommer til flere til hver dag. Det blir mange tusen besøkende totalt, sier kommunikasjonssjef Tonje Waaktar Gamst i Hageselskapet.

Hun forteller at alle fylker i Hageselskapet er representert i 1000 åpne hager.

- Hagegleden kjenner ingen klimasoner, sier hun og oppfordrer publkum til å sjekke på hageselskapet.no hvilke hager som kan besøkes i de respektive distrikter.

Besøk i hagen
En besøkshage er ganske enkelt en hage hvor eieren tar imot besøk. For at hageinteresserte turister og hagelagsmedlemmer skal kunne finne en hage å besøke, oppfordrer Hageselskapet alle som liker å ha besøk i hagen, å melde seg som besøkshage. Du trenger ikke være medlem i Hageselskapet for å registrere hagen din som besøkshage.

Dersom du melder på hagen til 1000 åpne hager, mottar du informasjonsmateriell og profilartikler som hjelper publikum å finne frem.

Vurderer du å delta, bør du melde deg på snarest for å motta materiellet i tide. Hageselskapet opplyser at de likevel tar imot påmeldinger helt frem til siste uken før arrangementet går av stabelen.

Den enkleste måten å melde seg på er via Hageselskapets hjemmeside. Gå inn på knappen 1000 åpne hager, Min side og følg veiledningen. Det gjelder både for medlemmer og de som ikke er medlem i Hageselskapet.

- Det er viktig at man melder seg på via vår hjemmeside, og sender oss en melding om at det er gjort, sier Jorunn Amdal i Hageselskapet.

Hun oppfordrer hageeierne selv til å legge inn bilder og info om hagen sin, slik at publikum kan planlegge hvor de skal gå på hagevandring 18. august.

Her kan du melde på hagen din.

Les reportasje og se bilder fra 1000 åpne hager i 2011.