Helikopter styrtet i London - krasjet med kran

To personer omkom da et helikopter styrtet i sentrum av London i morgenrushet onsdag. Det virker ikke som om dette var terror, sier politiet.

Helikopteret styrtet nær en jernbanestasjon i sentrum av den britiske hovedstaden etter å ha truffet en kran.

– Ingenting tyder på at dette hadde noen forbindelse til terror, sier en talsmann for antiterrorenheten ved London-politiet.

Politiet opplyser videre at to personer omkom, men det er uklart om det dreier seg folk som var om bord i helikopteret eller forbipasserende.

Flere medier har tidligere meldt at det kun var én person om bord i helikopteret.

Flammer og røyk
Bilder fra stedet viser flammer og svart røyk som stiger opp fra området. Ambulanser, politi og over 60 brannmenn kom til stedet.

– Det var ganske mye flammer og en stor røyksky. Det skjedde ikke på veien, men i et byggeområde hvor de jobber med det nye Nine Elms-området, sier Quinn Murray som var vitne til styrten, til BBC.

På gaten ligger det vrakrester som brenner, viser TV-bilder.

– Kranen står usikkert
Brannvesenet mottok raskt en rekke meldinger om at et helikopter hadde truffet en kran i Vauxhall sør i London. To biler skal ha blitt involvert og kan ha blitt truffet av kranen, ifølge London Evening Standard.

Kranen som tidligere sto over en bygning i området, henger nå ned langs siden av bygget, ifølge tidligere BBC-producer Paul Ferguson. Kranen er nå i en posisjon som ikke er spesielt trygg, ifølge brannmannskaper.

Bygget skal være ett av de høyeste i byen, ifølge CNN.

Trafikk stanset
Wandsworth Road nær stasjonen Vauxhall i den britiske hovedstaden er blitt stengt. Også tog- og T-banetrafikken der er stanset. Området ligger på sørbredden av Themsen.

De første meldingene om styrten kom inn rundt klokka 9 norsk tid onsdag. Det skal ha vært mye tåke i området, men årsaken til hendelsen var ikke umiddelbart kjent.

Ved London City Airport i Docklands var det flere forsinkelser tidlig om morgenen på grunn av dårlig sikt, skriver Sky News.