Nilan etablerer kompetansesenter for lavenergibygg

Nilan etablerer nå et kompetansesenter i Råde å gi kundene en enklere tilgang til selskapets kunnskap og produkter.

For å bygge energieffektive passivhus krever en god del kunnskap om hvordan alle komponenter kan dimensjoneres for å dekke behovet til beboerne. Det er en nyere måte å tenke energi, inkludert varme som skal trekkes fra naturlige elementer på en måte som tilfredsstiller husets forbruk av energi.

- Å bygge energieffektivt betyr blant annet en bevissthet om oppvarming. Dette betyr at kunden allerede i planleggingsfasen tar stilling til det fremtidige varmeforbruk for å oppnå høyest mulig energieffektivitet – og det krever kunnskap. Samtidig betyr oppføring av passivhus en mer tett bolig, at ventilasjonssystem må installeres. Ellers kan huset ikke puste, sier Peter Sønderskov, eksportdirektør i Nilan, som er en stor leverandører av ventilasjon og varmepumpe-teknologi.

Selskapet opplever en stor etterspørsel etter både kunnskap om lavenergibygg og ventilasjon- og varmepumpeløsninger, som skal et lavt energiforbruk og et godt inneklima.

Den økte etterspørselen er årsaken til at Nilan etter å ha vært representert ved en forhandler i Norge i mer enn 30 år, nå har etablert et salg, service og kompetansesenter i Råde, der kundene kan få råd og veiledning. Samtidig, blir flere av løsningene lagerført av både Brødrene Dahl og Ventistål.

Per-Erik Hansen er ansatt som daglig leder i Nilan Norge og vil være den personen kunder primært kommer i kontakt med.