Vil samarbeide om ledningsnett på Vestlandet

Sunnhordland Kraftlag, BKK Nett og Statnett har inngått en avtale om samarbeid for å oppgradere Statnetts kraftledninger mellom Sauda og Samnanger, og har også intensjon om et langsiktig samarbeid for ytterligere planlegging og utvikling av ledningsnett på Vestlandet.

Alle selskapene har i dag anlegg i sentralnettet på Vestlandet, og har ansvar for å utrede behov for regionalnettet i Nord-Rogaland, regionalnettet i Hordaland og sentralnettet.

-Vi ser store fordeler i å arbeide tett sammen med Sunnhordland Kraftlag og BKK Nett for å utvikle kraftnettet på Vestlandet. Dette er selskap som både har stor kompetanse om fagfeltet og stor kunnskap om lokale forhold, påpeker konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett.

Samarbeidsavtalen omfatter i første rekke arbeidet i den tidligste planleggingen med tanke på oppgradering av dagens 300 kV ledninger mellom Sauda og Samnanger til 420 kV.

-Her er vi allerede godt i gang, og har god tro på at framdriften blir sikret ved at både vi som regionalt ansvarlige og Statnett med sitt nasjonale ansvar jobber tett og godt sammen, sier konserndirektør Thor André Berg i BKK Nett.

Selskapene har også en intensjon om å utarbeide underlag for konsesjonssøknad for dette prosjektet sammen, og senere også samarbeide om selve gjennomføringen av spenningsoppgraderingen.

-Vi tror vi på denne måten vil oppnå en rask og smidig konsesjonsprosess og ombygging, der kunnskap og ressurser blir utnyttet best mulig, sier konsernsjef Magne Heimvik i Sunnhordland Kraftlag. –Vestlandet trenger mer kapasitet for å overføre kraft i årene som kommer, både for å sikre strømforsyningen og for å legge til rette for det store potensialet for fornybar kraft som regionen har.