Ingen har sagt opp i protest i SAS

Så langt har ikke SAS merket en eneste protestoppsigelse etter at selskapets spareplan ble kjent i forrige måned.

SAS har 6.000 ansatte i Norge. Det er naturlig med en viss bevegelse i arbeidsstokken, men så langt har ikke SAS registrert at en eneste ansatt har forlatt sin stilling i protest mot spareplanen, skriver Aftenposten.

– Vi har ikke merket noe unormalt i situasjonen som vi kan knytte til spareplanens innhold. Det tar vi som et uttrykk for at folk er glade i arbeidsplassen sin og vil være med på reisen videre med nye SAS, sier kommunikasjonsrådgiver Tormod Sandstø i SAS.

Han forstår at ansatte kan være sinte og frustrerte over å miste opparbeidede goder, men tror de ansatte skjønner at det handler om selskapets overlevelse.

Leder for 345 av de norske flygerne i Norske SAS-flygeres forening, Jens Lippestad, tror imidlertid at det kan være medlemmer i foreningen som vil være mer aktive for å finne ny jobb i et annet selskap nå som konsekvensen av spareplanen går opp for dem.

Norsk Kabinforenings leder Elisabeth Goffeng opplyser at hun ikke har hørt om noen medlemmer som har sagt opp som følge av de nye arbeidsvilkårene.