Gravemaskinulykke skal granskes

Anleggsarbeidet på E6 nord for Steinkjer stanses i to uker etter dødsulykken søndag morgen der en gravemaskinfører omkom.

Både politiet, Arbeidstilsynet og Statens vegvesen skal nå undersøke ulykken nærmere, melder NRK. Vegvesenet har stanset alt arbeid på anlegget og regner med at prosessen med alle undersøkelsene vil ta et par uker.

Politiet var på befaring sammen med geoteknikere i området søndag.

– Geoteknikerne konkluderte med at det er trygt å kjøre på massen som allerede er lagt, det er altså greit å kjøre på den veien som ligger der nå, sier Leif Gundersen, etterforskningsleder hos politiet i Nord-Trøndelag.

Politiet vil avhøre både arbeidskolleger av den omkomne og forbipasserende vitner til ulykken, samt undersøke hvilke vurderinger som ble gjort i forkant da veivesenet mente det var trygt å arbeide på stedet.

Det samme vil Arbeidstilsynet.

– Vi vil foreta et ulykkestilsyn og gå gjennom all dokumentasjon av planleggingen, sier tilsynsleder i Arbeidstilsynet Midt-Norge, Inger Marie Seth.

Statens vegvesen vil også gjøre sine egne undersøkelser.

Mandag formiddag var veien åpen i ett felt ved ulykkesstedet og trafikken dirigeres manuelt.

50-åringen som satt i gravemaskinen lå under vann i mer enn 40 minutter før han ble hentet opp og fraktet til St. Olavs hospital tidlig søndag morgen. På ettermiddagen varslet sykehuset at mannen døde.