TEKNA: - Regjeringen skuffer på studentboliger

– Vi trenger en vesentlig høyere og raskere vekst for å møte den forventede studentveksten fram mot 2020, sier president i Tekna Marianne Harg.

Regjeringen lover 1000 nye studentboliger neste år, men dette er ikke nok til å bedre boligsituasjonen for studenter. Tekna er skuffet over at kunnskapsminister Kristin Halvorsen ikke har fått mer gjennomslag for bygging av flere studentboliger i budsjettforhandlingene.

- Hun har selv foreslått at SV programfester bygging av 2000 nye studentboliger årlig, og da er det skuffende når dagens lave byggetakt opprettholdes. Resultatet er at dagens situasjon opprettholdes, med lange køer av studenter som venter på studentbolig ved semesterstart og massivt press i leiemarkedet.

Harg mener regjeringen nå må få på plass nye løsninger for å møte den akutte boligkrisen blant studenter.

- Når prisene øker i leiemarkedet, øker også etterspørselen etter studentboliger. Nå må regjeringen sette seg ned og vurdere flere løsninger enn bare en langsom og gradvis utbygging, som har vist seg å være utilstrekkelig. Jeg er skuffet over den manglende satsingen på studentboliger i budsjettet. Nå må vi en kraftfull satsing i den kommende boligpolitikkmeldingen, sier hun.