Byggestart på Skjetlein

Torsdag ble byggestart for Skjetlein grønt kompetansesenter og den videregående skolen i Sør-Trøndelag markert.

Skanska Norge AS og Link Arkitektur AS ble kåret som vinnere av pris- og designkonkurransen for prosjektene på Skjetlein i april 2011.

Skjetlein grønt kompetansesenter står sentralt i Sør-Trøndelag fylkeskommune si satsing på miljø, landbruk og energi. Senteret får i 2013 gode lokaler i Gammelfjøset på Skjetlein med 40 arbeidsplasser i første byggetrinn. Samtidig rustes skoleanlegget kraftig opp for å gi bedre tilbud både til nye agronomelever og til andre utdanningsprogram med grønn profil ved skolen. Nå er bygginga i full gang, og dette ble markert på byggeplassen.

Bygge- og eiendomssjef Dag Morset ønska velkommen til Arne Braut og Olav Huseby fra Fylkesutvalget og øvrige gjester fra skolen og fylkesadministrasjonen. Fungerende fylkesordfører Arne Braut tok et symbolsk jafs med utlånt gravemaskin og viste også her gode styringsevner.

I sin tale la han vekt på at Sør-Trøndelag er et viktig fylke både når det gjelder landbruk og moderne miljøteknologi. Både nye Skjetlein grønt kompetansesenter og den videregående skolen er svært sentrale element på disse feltene. Kompetansesenteret vil få eksterne leietakere med relevant kompetanse. Dermed oppstår et rikt fagmiljø på tunet på Skjetlein – med offentlig og privat virksomhet i positivt samarbeid. Slik samlokalisering er bortimot nytt ved skolen her i fylket.

Rektor Helén Pedersen og agronomelev Håvard Krangnes hilste fra skolen. Skolen er glad for at fylket satser på Skjetlein og er klar til å møte de faglige utfordringene som følger med. Skolen vil nå tilby egne kurs i miljø og energi. Elever kan oppnå full studiekompetanse her og fortsette på aktuelle universitet. I miljøet rundt NTNU, SINTEF og ellers i Midt-Norge finnes også høy kompetanse på miljø, og skolen har allerede partnerskapsavtaler med Censes og Bioforsk Økologisk. Skolen er ellers i full drift på stedet fram til bygginga er ferdig i august 2013.

I Skjetlein-prosjektet vil det samtidig skje svært mye utafor bygningene. Skolegården blir nå bilfri med hovedparkeringa rett ved innkjørselen til skolen. Det trengs bedre vegstandard, bedre brannvannforsyning, spillvannsledning til kommunal rensing og sikring mot kvikkleireras. Ny gang- og sykkelveg vil sammen med de andre nevnte store tiltakene gi bedre standard, miljø og sikkerhet både for fylket sine bygg og naboene i området langs hele atkomstvegen til skolen.

Her kan du følge prosjektet