Nye modeller fra Panasonic

Proxll lanserer i løpet av høsten flere nye modeller fra Panasonic verktøy.

- Maskiner som kan benytte både 14,4V og 18V batterier på hele 4,2Ah øker effektiviteten og gir en større fleksibilitet på arbeidsplassen, sier Hans-Jørgen Narum-Hanssen, leder av verktøyavdelingen i Proxll AS.

Nye batterier
Panasonics nye LS-batterier har en kapasitet på hele 4,2Ah uten at den fysiske størrelsen har endret seg. Hvert 3,6 V segment i batteripakken overvåkes av en sensor for å sikre optimal utlading og forhindre overlading og overutlading. Flere av de eksisterende modellene på 14,4V vil komme med de nye batteriene utover høsten.

Nye 18V maskine
I oktober lanseres en ny kompakt 18V drill, en 18V borhammer og en 18V bajonettsag. Drillen,
EY74A1LS er kraftig samtidig som den er ergonomisk og lett.
Borhammeren, EY78A1LS er nesten identisk med den eksisterende 14,4V borhammeren EY7840LR. På begge modellene kan slagfunksjonen kobles ut slik at man kan skru med den medfølgende bitsadapteren i 5 ulike momenttrinn. Den nye 18V modellen leveres også med en støvoppsamler. Den foreløpig siste nyheten er en 18V bajonettsag. Maskinen er kraftig, men samtidig lett og kompakt. Slaglengden er på 28mm og med trinnløs hastighet kan man lett tilpasse farten til det arbeidet som skal utføres.

Alle modellene kan leveres som ‘BODY’, dvs uten batterier, lader og koffert slik at man kan komplettere sitt verktøysortiment på en rimelig måte.

Fleksibilitet
På arbeidsplassen vil en av og til oppleve at batteriet går tomt når det minst passer og da er det enkelt å ta det batteriet man finner uten å måtte tenke på at det har riktig spenning. De nye modellene kan benyttes med alle tidligere Panasonicbatterier, uavhengig om de er 14,4V eller 18V. Maskinene er utstyrt med en sensor som raskt finner ut hvilken spenning batteriet har slik at motoren får riktig strøm og spenning. En ny arbeidslampe, EY37C1B takler i tillegg til 14,4V og 18V også 21,6V batterier.

Fugepistol
Panasonic har lenge vært ledende på oppladbare fugepistoler. For å komplettere sortimentet lanseres nå EY3610LA1J, en 3,6V Li-ion modell for 310ml patroner og 400ml pølser. Maskinen er meget kompakt da den har et såkalt ‘double rack’. Dette betyr at mekanismen som skyver fram fugemassen er delt og at den derfor ikke kommer ut i bakkant av pistolen. Skyvekraften på 2,5kN sikrer god kapasitet.