Christian Ringnes kjøper Ibsen-bygård

Firmaet Victoria Eiendom, der Christian Ringnes er største eier, kjøpte torsdag hele bygården i Oslo hvor Henrik Ibsen bodde de siste elleve årene av sitt liv.

Bakgrunnen for kjøpet av Arbins gate 1, som blant annet huser Ibsenmuseet i første etasje, var frykten for at bygården skulle bli solgt til private og omgjort til leiligheter. Ringnes sier til Aftenposten at han ikke betalte riktig så mye som verditaksten på 85 millioner kroner.

– Når det ble kjent for meg at gården skulle selges fritt, og man kunne se for seg et scenario der både Ibsenmuseet måtte flytte og Ibsens leilighet kunne bli stengt for alle, måtte jeg reagere. Det ble fryktelig dyrt, men det får så være, sier Christian Ringnes.

Ibsenmuseet drives av Norsk Folkemuseet, og ifølge Ringnes vil leiekontrakten forlenges når den utløper i 2016. Det offentlige må nå vurdere hva som skal skje med bygården.

– Vi vil være en god gårdeier som legger til rette for museet videre, for å skape en arena der det er mulig å lage noe som er større enn i dag. Jeg synes museet er bra i dag, men litt smått og puslete, sier forretningsmannen.