Børsen klatrer mot ny topp

Etter å ha avsluttet med en ny bestenotering tirsdag, startet Oslo Børs onsdagen med en ny opptur. Etter en times handel er indeksen opp 0,4 prosent til 448,08 poeng.

Oppgangen er bred, og blant de ti mest omsatte aksjene denne formiddagen, er det bare Aker Solutions som faller. Selskapet er ned 0,7 prosent.

Et annet selskap i Aker-sfæren går derimot kraftig i pluss. Aker BioMarine, som ikke er en del av hovedindeksen, er opp hele 12,6 prosent etter nyheten om at selskapet foreslås fusjonert inn i Aker. Morselskapet blir derimot stående på stedet hvil og med lavt handelsvolum.

På topp-ti-listen er det DNB og PGS som går best med en kursvekst på henholdsvis 2,1 og 2 prosent. Lokomotivene Statoil (+0,3 prosent), Yara (+0,2 prosent) og Telenor (+0,1 prosent) er også i pluss, men med lavere vekst enn markedet generelt.

Oljeprisen er opp onsdag formiddag. Med en pris på 114,95 dollar fatet, ligger nordsjøolje drøyt en halv dollar høyere enn tirsdag ettermiddag. Prisen på amerikansk lettolje ligger på 97,11 dollar fatet.