Elevator AS fusjonerer med ORONA-gruppen

Etter et mangeårig samarbeid har det spanske kooperativet ORONA – et spansk selskap innen produksjon og vedlikehold av løfteinnretninger og rulletrapper – gjennomført et oppkjøp av Elevator AS for å styrke sin posisjon i Europa og sikre markedsandeler i Norge.

Overtagelsen trådde i kraft 04.07.12.

Elevator AS er et selskap med målsetting om å bli en av hovedaktørene innen bransjen for vertikalløftende vare- og personheiser i Norge.

- Nye ønsker, krav og mål innen denne sektoren krever et fokus på utvikling av teknologi og ekspertise. De forskjellige markedene krever stadig mer avanserte produkter og tjenester. Derfor har Elevator AS besluttet å gå inn i ORONA-gruppen, slik at de kan kombinere sin markedskjennskap med ORONA-gruppens teknologiske-, tekniske- og økonomiske styrke, heter det i en melding fra selskapet.

- Elevator har hatt en spennende utvikling. For å fortsette denne som en fremtidsrettet teknisk leverandør inn mot et større marked, er både vi og våre kunder tjent med at Elevator er en del av et større konsern. Gjennom oppkjøpet oppnås solid tverrfaglig bredde og kompetanse, riktige produkter og større muligheter til utvikling av våre medarbeidere, sier daglig leder Bjørn Ove Bertelsen om bakgrunnen for salget.

- Elevator AS vil fortsette å levere samme høye kvalitet på sine leveranser, men med ORONA’s kunnskap og ekspertise innen FoU, kan vi tilby mye mer omfattende fremtidsrettede produkter og tjenester, legger Bertelsen til.

ORONA har tatt over 100 % av aksjene til Elevator AS. Elevator AS vil fortsette å arbeide ut fra de samme destinasjoner, med den samme ledelse og ansatte.

Orona-gruppen har virksomhet i over 100 land verden over. De har 4000 ansatte og en årsomsetning på + 550 millioner euro. Hver 10. nyinstallerte heis i Europa er fra ORONA, og på verdensbasis har over 200 000 heiser teknologi fra ORONA. Orona utgjør et av mange selskaper i Mondragon Cooperation med over 80 000 ansatte på verdensbasis.