BIM-senter i Østfold

Et BIM-senter er under etablering i Østfold. Onsdag ble planene presentert på Inspiria-senteret i Sarpsborg, under et medlemsmøte i Entreprenørforeningen Bygg- og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO).

- Vi har fagmiljø, aktører og lokalisering på plass. Nå gjenstår det å undersøke markedet, og treffe rett med de kurs som skal tilbys, sier initiativtager Bård Krogshus i Infosector. Sammen med Heidi Gamlesanne ved fagskolen i Østfold gikk han gjennom planene for BIM-senteret.

Klart i 2013
Et nettverk bestående av ressurspersoner fra blant annet Fagskolen i Østfold, Høgskolen i Østfold, NHO Østfold, LO Østfold, Universitetet for Miljø- og Biovitenskap på Ås og Infosector står bak ideen om et eget BIM-senter i Østfold. Det vil tilby kurs allerede neste år. I første omgang skal senteret levere kurs, "grå BIM" og innovasjonstjenester, samt legge til rette for studentoppgaver på fagskolen, høgskole og universitet.

Næringen positiv
Nyheten fikk god mottakelse blant EBAOs medlemmer.

- For næringen er det viktig at kunnskapen om BIM når ut til så mange som mulig. Da er både enklere kursmoduler og forskningsarbeid som driver innovasjon både i og utenfor den enkelte bedrift viktig, sier daglig leder i EBAO, Ole Henrik Ystehede. Han legger til at EBAO vil bistå i arbeidet med å klarlegge næringens ønsker og behov for et slikt senter.