Utfordrer byggenæringen til å sykle for kreftsaken

Tirsdag 14. august arrangeres Intersport Oslo Grand Prix. I den forbindelse utfordres byggenæringen til å tråkke til for kreftsaken.

Så langt har disse bestilt sete i spinningfeltet:

Betonmast
Optimera
Byggevareindustriens Forening
BundeGruppen
BackeGruppen
Glava
Byggeindustrien/bygg.no

I timene før rittet starter vil man plassere 100 spinningsykler i Spikersuppa. Alle disse syklene skal leies ut til inntekt for kreftsaken.

Arrangørene har allerede fått med seg flere aktører fra næringen på Kreftforeningen Xycling Event, og de håper nå at flere vil hive seg på.

– Jeg skal selv sykle på vegne av BackeGruppen, og oppfordrer alle andre i byggenæringen til å bli med og støtte kreftsaken samtidig som man får en god treningsøkt i folkelivet midt i Spikersuppa, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i BackeGruppen.

Samarbeidsavtale
BackeGruppen inngikk ved årsskiftet en omfattende samarbeidsavtale med Kreftforeningen. Avtalen går i første omgang over to år, og innbærer at konsernet støtter foreningen, og de får blant annet veiledning om et sunt kosthold og riktig trening tilbake.

Eier og konsernsjef i BackeGruppen, Peder B. Backe, døde i 2010 av kreft. Dette har selvsagt vært en medvirkende årsak til at BackeGruppen engasjerer seg sterkt for dette teamet. Men det er flere faktorer som har gjort at man har gått inn på samarbeidet med Kreftforeningen.

­– Undersøkelser vi har gjort viser at det er flere som rammes av kreft i konsernet enn som rammes av mer alvorlige ulykker på byggeplassene våre. Det er et tankekors. Vi ser at kreftsaken er et veldig viktig tema for både oss, byggenæringen og hele samfunnet. Vi håper derfor så mange som mulig vil støtte opp om Kreftforeningens arrangement under Oslo Grand Prix 14. august, legger Gjelsvik til.

Foreningen håper også hele næringen er villige til å trå til.

– Vi så at dette kunne være en god inntekstkilde til Kreftforeningen. Vi har i samarbeid med Elixia satt opp 100 spinningsykler og håper selvsagt alle disse blir fylt opp av mange ulike bedrifter, sier Guri Sogn-Larssen, spesialkonsulent næringsliv i Kreftforeningen.

Må ta utfordringen
Både Gjelsvik og marketingsjef Øystein Kvam i Glava, som er hovedsponsor for Oslo Grand Prix og støttespiller for Kreftforeningen, ønsker at byggenæringen vil dominere spinningsyklene som skal settes opp i Spikersuppa i forkant av rittet.

– Denne utfordringen må bare byggenæringen ta. Vi må vise oss frem som en sunn næring, og feie alle andre næringen av banen, sier Kvam.

– Vi håper denne listen blir lang de kommende dagene, legger Sogn-Larssen til.

Evenementet har fått navnet Xycling Event, og Elixia stå sentralt i denne satsingen.

–­ Vi stiller med sykler og flere dyktige instruktører for å motivere deltakerne, sier Bent Rode-Christoffersen og Merete Thorsen i Elixia. I tillegg vil sykkelprofilen Dag-Otto Lauritzen stille som instruktør og motivator.

Ved siden av en rekke virksomheter vil også blant annet tre utøvere fra kombinertlandslaget sette seg på sykkelsetet, samt at det kan komme flere kjente idrettsprofiler på plass i spinningfeltet.

Men først og fremst ønsker Kreftforeningen nå at byggenæringen ser muligheten til å støtte et godt formål, samtidig som man får muligheten til å profilere sin egen virksomhet på en god måte.

Spnningen starter kl 16 og vil gå frem til klokken 19, hvor Intersport Oslo Grand Prix starter. En eller flere kan delta i løpet av økten.­ Man kan stille med maksimalt tre personer, hvor man sykler en time hver. Det koster 4.500 kroner pr. sykkelsete, og da får man også selskapets profil på spinningssykkelen. Deltakerne kan selvsagt også stille med treningsklær som profilerer hver enkelt bedrift.

– Deltakerne vil få god veiledning fra våre dyktige instruktører. Dessuten vil det også bli kjørt konkurranser underveis, sier Rode-Christoffersen.

– I pakken er VIP-plassering under rittet inkludert for alle deltakerne. Dette gjelder både om det er en, to eller tre som sykler fra hver bedrift, forteller Jolanda Colijn, prosjektansvarlig for Intersport Oslo Grand Prix i Norges Cykleforbund.

God stemning
Arrangøren kan love skikkelig god stemning i Spikersuppa denne dagen. I 2010 var rundt 70.000 personer i Oslos gater i forbindelse med rittet.

Arrangørene satser nå på byggenæringen kjenner sin besøkelsestid og blir med og støtter opp.

Intersport Oslo Grand Prix ble arrangert for første gang 2009. Da var Lance Armstrong til stede og syklet og frontet kreftsaken gjennom et foredrag i Folketeatret. I år kan arrangøren stille med et sterkt startfelt, med Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Peter Sagan, Lars Petter Nordhaug med mange flere.

Informasjon om rittet finner du her. Dersom din bedrift vil delta for å støtte en god sak og bli med i folkelivet i Oslo sentrum kan du kontakte Kreftforeningenved Guri Sogn-Larssen, mob 406 11 306 - mail: guri.sogn-larssen@kreftforeningen.no.

På denne videoen kan du se litt mer rundt bakgrunnen for at BackeGruppen har gått inn på samarbeidet med Kreftforeningen.

Mer om rittet finner du her