Lokalt oppkjøp for Ragn-Sells

Gjenvinningsbedriften Ragn-Sells AS har kjøpt 51 prosent av aksjene i Hamar-virksomheten HRR Miljø AS, og styrker dermed sin posisjon i Mjøs-regionen.

De to bedriftene har sammenfallende virksomhetsområder innenfor innsamling av avfall fra industri og næringsliv. Begge tilbyr også containerutleie. På andre områder er de ulike, blant annet ved at Ragn-Sells også samler inn husholdningsavfall for en del kommuner.

– Vi kompletterer hverandre også på andre felter, så avtalen kan gi positive synergieffekter og åpner spennende muligheter i drift og videre utvikling av HRR Miljø sitt gjenvinningsanlegg på Furnes, sier Bjørn Hoel, administrerende direktør i Ragn-Sells AS.

Mjøs-regionen

Nedslagsfeltet for HRR Miljø er i hovedsak kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten, samt noe mindre aktivitet i Gjøvik, Lillehammer, Elverum, Åmot Tynset og Alvdal.

Ragn-Sells sin virksomhet i denne regionen har til nå vært konsentrert i og rundt Elverum, i tillegg betjener de en rekke kunder som er knyttet til landsdekkende avtaler.

Ragn-Sells er et svensk, familieeid konsern med 2500 ansatte og en omsetning på nær fem milliarder kroner årlig. Bedriften samler inn, behandler og gjenvinner avfall og restprodukter i seks land.

I Norge har Ragn-Sells til sammen 17 sorterings- og gjenvinningsanlegg anlegg på Østlandet, Vestlandet og i Trøndelag, og drifter i tillegg en rekke gjenvinningsstasjoner for kommuner. Hovedkontoret ligger i Lillestrøm. I tillegg til renovasjonstjenester tar bedriften imot farlig avfall og har egne avdelinger for retur av elektronikk, vann- og avløpshåndtering og dekkretur.

I rask endring

HHR Miljø AS omsatte for rundt 110 millioner kroner i fjor. Selskapet har hatt en solid utvikling de senere årene, og det geografiske nedslagsfeltet er utvidet. De har også utviklet seg til å bli en spesialist i produksjon av miljøvennlig brensel, som erstatter bruk av fossilt brensel.

- Vi ser at det er store endringer i bransjen og at det er utfordrende å utvikle seg alene. Den synergieffekten vi nå får er den beste for å utvikle selskapet og markedsområdet videre. Eierne av HRR Miljø AS ser derfor Ragn-Sells AS som den beste partner for selskapet, sier Aage Kvernvolden.

– Miljø- og gjenvinningsbransjen er i rask endring. Ny teknologi og bedre systemer fører til stadig høyere gjenvinningsgrad. Vi har gått fra tradisjonell transport og avfallshåndtering til å bli kompetansesentre som spiller en nøkkelrolle i kundenes miljøarbeid. Som del av en slik utvikling er det også naturlig at det skjer en omstrukturering i bransjen, sier Bjørn Hoel.