Reinertsen signerer storkontrakt

20. juni signerte Reinertsen AS en totalentreprisekontrakt på 225 millioner kroner med Konows gt. 1-3, eid av Eiendomsspar AS og Sundt AS.

Alle brikkene var da på plass, for utbyggingen av Ekebergportalen med 83 leiligheter, dagligvareforretning og kafe, på til sammen 15 500 kvm.

Navnet Ekebergportalen er valgt fordi bygget vil markere den nye inngangen til Ekeberg, Oslos største friluftsområde etter marka. Ekeberg utpeker seg med utsikt, og meget gode solforhold.

- Foran bygget anlegges det en åpen plass og brede trapper opp mot Kjærlighetsstien, og den kommende skulpturparken. Leilighetene vil variere i størrelse fra 40 til 139 kvm med 2, 3 og 4 rom. Alle leilighetene vil få balkong eller uteplass, forteller Kristian Reinertsen ved Reinertsen Divisjon Store Landprosjekter.

Bygget får store grøntarealer i tilknytning til Ekebergportalen. Både naturlig gjennom Ekebergskråningen som er nærmeste nabo, og ved beplantning i gårdsrommet. Det etableres en langstrakt plassdannelse med kontakt helt inn mot den vernede fjellskrenten. Langs fasadene anlegges private forhager. Mellom inngangspartiene og i fellesarealene vil Ekebergs kjente kveldsol skinne inn.

Det er lagt vekt på gode materialkvaliteter. Stor takhøyde og gode vindusflater som gir god romfølelse, og mye lys. Vannbåren varme og balansert ventilasjon gir leilighetene et behagelig inneklima.

- Dette er en ny kunde for Reinertsen, og vi er veldig fornøyde med å få til en avtale med så sentrale aktører i Oslo, sier Kristian Reinertsen.