- Ingeniørene har løsningene og er klare for å sette i gang

- Nå bør Regjeringen sette ned et teknisk og ingeniørfaglig klimateknologiråd.

- NITO er veldig godt fornøyd med at vi har fått et bredt klimaforlik. Vi mener at mye av løsningen på klimautfordringene ligger i teknologien. Derfor er det både gledelig og viktig at Klimateknologifondet blir enda sterkere prioritert i det nye forliket. Pengene fra fondet vil gjøre det mulig for forskere, ingeniører og teknologer å utvikle og ta i bruk ny teknologi, enten det er snakk om energieffektive bygg, el-biler, mer effektiv industriproduksjon eller fangst og lagring av CO 2, sier Marit Stykket. Hun er president for de 69 500 ingeniørene og teknologene i NITO.

NITO foreslår at Regjeringen setter ned et råd sammensatt av fageksperter på klimateknologi. Rådet skal gi innstilling om valg og prioriteringer for investeringer fra Klimateknologifondet basert på teknisk og ingeniørfaglig kompetanse.

- Utslippsmålene for transportsektoren kan ikke oppnås dersom vi ikke får mer gods- og persontrafikk over på skinnegående transport. NITO forventer at det brede Klimaforliket blir det startskuddet vi trenger for en omfattende utbygging av kollektivtrafikken i de store byene og for tog på Østlandsområdet. Ingeniørene har løsningene og er klare for å sette i gang, sier Stykket.