Bruk bondevettet

Av og til gremmes vi av oppslag i ulike media om konflikter mellom utbyggere og naboer. Det kan være mange grunner til at slike konflikter oppstår, men av og til får vi saker som virkelig setter omdømmet til byggenæringen på prøve. Vi skulle likt at entreprenører og utbyggere kunne ha brukt magefølelsen og bondevettet i stedet for å høre på skråsikre advokater.

Mye kunne ha vært unngått om man hadde hatt evnen til å telle til ti.

Vi har nylig hatt en slik opprivende sak i Bergen hvor NCC og en nabo har havnet i en heftig krangel. Vi kjenner ikke bakgrunnen til denne krangelen – og vi kjenner heller ikke sakens innhold bortsett fra det vi har lest i avisene og det vi har hørt på radio og sett på fjernsyn. Men det er mer enn nok.

Avisene elsker selvsagt saker hvor den lille mann blir møtt av overmakten. Når folk flest ut i fra medieoppslagene får en klar oppfatning av at det skjer ”overgrep”, er dessverre saken kjørt for vedkommende utbygger.

Vi fatter ikke at denne saken i Bergen ikke ble løst på et tidligere tidspunkt. Vi vet ikke hva ”prisen” blir i en slik sak, men vedkommende selskap og dem som har hatt ansvaret for at denne saken fikk slike dimensjoner, bør ta en gjennomgang.

Selskaper som har profesjonelle kommunikasjonsmennesker i staben, burde kunne løst dette bedre. Dette er nemlig ikke bare en sak som gjelder vedkommende selskap, men også byggenæringen som sådan. Noen misliker selvsagt at vi bringer dette til torgs, men det lever vi godt med. Vi håper bare at man lærer av slike saker.

Selvsagt vil det alltid være saker hvor man virkelig møter vanskelige naboer som absolutt må løses av domstolene. Men når man kommer opp i slike situasjoner er det all grunn til å tenke seg om hvilke grep man tar.