Brannrammet hus kan ha blitt leid ut ulovlig

Hybelhuset på Fornebu som ble rammet av brann lørdag, kan ha blitt leid ut ulovlig.

– Ifølge våre papirer påpekte vi overfor Oslo kommune i 2010 at det var ulovlig beboelse i huset. Vi ba dem rydde opp. Men så vidt jeg kan se har det ikke skjedd noe, sier plansjef Arthur Wøhni i Bærum kommune til Aftenposten.

Oslo kommune mener på sin side at det er de kommunale myndighetene i Bærum som har ansvaret for å følge opp bruken av huset i Oksenøyveien på Fornebu.

Bygningen ble totalskadd før brannvesenet fikk kontroll over brannen lørdag. Brannfolkene jobbet med å unngå at flammene spredte seg til flere tankbiler med fyringsolje som sto parkert like inntil huset.

Ifølge utleieren som selv bodde i første etasje, bodde det om lag 30 østeuropeiske bygningsarbeidere i hyblene. Den 47 år gamle byggmesteren sier til Aftenposten at han har antatt at utleievirksomheten var lovlig og at myndighetene flere ganger har vært på kontroll ved hybelhuset i Oksenøyveien i Bærum kommune.

Det kom ikke meldinger om skadde etter brannen, men politiet opplyste til NTB lørdag at sju personer ikke var gjort rede for.