Brann i en av Russlands høyeste skyskrapere

Helikoptre måtte til for å slukke en brann i de øverste etasjene av bygget som skal bli Europas høyeste i Moskva.

Ny storbrann i Moskva

Minst tolv mennesker mistet livet i en brann i et lager ved en markedsplass i den sørlige utkanten av Moskva. De omkomne skal være utenlandske arbeidere, opplyser myndighetene i byen.

Brannen skal ha rast gjennom bygningen tirsdag morgen. Arbeiderne som omkom, skal ha kommet til Russland fra en annen tidligere sovjetrepublikk, sa en talsmann for myndighetene til nyhetsbyrået AFP.

Dette var den andre alvorlige brannen som rammet Moskva på ett døgn. Mandag måtte helikoptre settes inn for å slukke flammene i de øverste etasjene av et 67 etasjers bygg som skal bli Europas høyeste

 

Brannen på toppen av det 67 etasjer høye bygget ble først slukket etter flere timer, melder nyhetsbyrået RIA Novosti.

Brannen begynte da en presenning som ble brukt for å beskytte mot vinden, blåste bort og la seg mot en lampe for flombelysning.

14 mennesker befant seg i de øverste etasjene, men de ble raskt evakuert.

Brannen spredte seg raskt i 66. og 67. etasje mens helikoptrene hentet vann i Moskva-elva og dumpet det over flammene som kunne ses på lang avstand.

– De prøver å slukke det med helikopter, sa Andreas Sveen Bjørnstad, som jobber som praktikant for Innovasjon Norge i Moskva, til NTB. Han har utsikt til brannen fra leiligheten han bor i.

Bygget som kalles Føderasjonstårnet, er under oppføring og blir Russlands og Europas høyeste bygning med 93 etasjer når det etter planen blir ferdigstilt i 2013.

Heisene er fremdeles ikke installert i bygget, så brannmennene måtte klatre opp alle trappene for å komme til brannen.