Samling om effektivitet

”Effektiv Byggevarehandel” er tema når den årlige Byggevaredagen arrangeres på Hotel Bristol torsdag 3. mai.

En av bidragsyterne som skal belyse temaet, er Gaute Hørlyk fra Lean Communication. Han vil utfordre forsamlingen til å vurdere om trimmet bygging kan bidra til effektive prosesser fra produsent til ferdig bygg.

Trond Pedersen som er leder for byggevaredatabasen NOBB, vil bidra med oppdatert statusrapport for elektronisk handel gjennom Standardiseringsprosjektet. Han vil også presentere noen utfordringer og suksesshistorier.

Knut Sunde fra NHO-landsforeningen Norsk Industri vil ved hjelp av utdrag fra organisasjonens konjunkturbarometer se på utfordringen knyttet til todelingen av norsk industri i en oljeklynge mot resten av industrien.

Administrerende partner Bjørn Birkeland i Prognosesenteret tar for seg utviklingstrekk i sentrale delmarkeder hvor han særlig legger vekt på bransjepotensialet og fremtidsutsiktene.

Forholdet til myndighetene og politikere vil også bli behandlet. Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken fra Kommunal- og regionaldepartementet orienterer om status for stortingsmeldingen om bygningspolitikk. Tor Mikkel Wara som nå er partner i First House, tar for seg ”Handlingsrommet for insentiver”, og hvordan mulighetene er for tilrettelegging for byggenæringen gjennom det politiske spillet.

Adm. direktør Morten Bjerke i Mestergruppen følger opp med temaet ”En bolig- og bygningspolitikk til besvær”. Han stiller spørsmål ved om politikerne er i utakt med kundene samtidig som han ser på utfordringer og muligheter for handelen.

Swix-sjef Ulf Bjerknes vil presentere en suksesshistorie med informasjon om merkevarebygging, innovasjon, produktutvikling og distribusjon.

Bak Byggevaredagen står Byggevareindustriens Forening og Virke Byggevarehandel.

Her finner du mer om Byggevaredagen