Kjempebyks for Frp i ny meningsmåling

Fremskrittspartiet går fram med hele 6,3 prosentpoeng i en ny meningsmåling. Også Høyre går fram og sørger for at de to partiene ville hatt flertall på Stortinget om det hadde vært valg i dag.

Frp får 17 prosents oppslutning på den nye meningsmålingen utført av Opinion Perduco for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Høyre går fram med 1,3 prosentpoeng og havner på 30,4 prosent.

Et slikt valgresultat ville gitt de to partiene 87 mandater og flertall på Stortinget.

Frp-leder Siv Jensen kaller framgangen for en vitamininnsprøyting og sier den vil øke motivasjonen i partiapparatet.

– Jeg tror vi er tilbake i en god trend, og det skyldes at vi fokuserer på vår politikk og alternative løsninger, sier Jensen til ANB.

Valgforsker Frank Aarebrot mener det er partiets leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen, som har en del av æren for Frps byks på målingen.

– Frp har nemlig vært uklare i saken om asylbarna. Men den siste tidens turbulens om vennskap og kjennskap i forvaltningen vekker partiets protestvelgere. Anundsen har vært svært troverdig, og er helten, konstaterer valgforskeren.

Arbeiderpartiet går på målingen tilbake med 1,9 prosentpoeng til en oppslutning på 33,9 prosent, men verst går det utover SV og KrF. Begge partiene havner under sperregrensen.

SV går tilbake med 2,4 prosentpoeng til 3,8 prosent, og KrF halveres med en tilbakegang på 3,1 prosent til en oppslutning på 3,1 prosent.

Tallene for de øvrige partiene (endring fra forrige måling i parentes): Sp 5,0 (+0,7), Venstre 5,0 (- 0,3), Rødt 1,0 (+0,2). Andre 0,6 (-1,1). (©NTB)