Full jubel da Aibelbygget markerte åpning

Ferd overleverte onsdag et av Norges mest miljøvennlige næringsbygg til Aibel.

Det var taler, jubel og blomsteroverrekkelser da Ferd, Aibel og Skanska var samlet for å markere åpningen av det nye regionskontoret til oljeserviceselskapet Aibel i Asker.

Askers ordfører Lene Conradi, konserndirektør Johan Arnt Vatnan hos Skanska, Aibels administrerende direktør Jan Skogseth og konsernsjef i Ferd, Johan H. Andresen var til stede sammen med en mengde Aibel-ansatte og spesielt inviterte gjester for å feire åpningen.

Ferd, eier av både Aibel og det nye bygget, har gjennom dette pilotprosjektet i Asker markert seg som en framtidsrettet eiendomsaktør.

Askers ordfører Lene Conradi ga uttrykk for stor glede over at Aibel hadde valgt å forbli i Asker fremfor å flytte et annet sted. Ordføreren understreket at det nettopp er denne typen kunnskapsbedrifter Asker trenger.

Conradi klippet så, til stor jubel, over sløyfen som markerte åpningen av den nye broen over til Aibel-bygget.

Skanskas konserndirektør Johan Arnt Vatnan uttrykte stor glede over nybygget og skrøt av det gode samarbeidet i prosjektet. Aibelbygget er allerede nominert til Årets Bygg og vil bli først ute med å få miljøsertifiseringen Breeam Nor ”Very good”.

- For Ferd er dette en viktig dag. Vi er stolte av å eie dette bygget, sa Ferd-eier og konsernsjef Johan H. Andresen.

- Vi er opptatt av å sette tydelige spor og skape varige verdier. Og helt fra starten av har vi vært opptatt av at dette skulle være et bygg vi alle kunne være stolte av. Dette viser hvordan ulike aktører som Ferd, Skanska og Aibel sammen med Asker kommune sikrer verdiskapning innen våre respektive bransjer, og samtidig bidrar positivt til lokalmiljøet, sier en stolt eier og konsernsjef i Ferd, Johan H. Andresen jr.

- For oss i Aibel er dette nye regionskontoret viktig og vi gleder oss til å ta det i bruk. Som kompetansebedrift i kraftig vekst gir dette bygget oss rom til å skape enda mer for fremtiden, sier Jan Skogseth, konsernsjef i Aibel. For lokalmiljøet betyr denne veksten ca. 1000 arbeidsplasser i Asker kommune.