Bli med på "den grønne revolusjonen"

– Bare den som evner å fornye seg, vil overleve, sa Petter Stordalen og utfordret eiendomsbransjen til å kaste seg med på det han kalte ”den grønne revolusjonen”.

Med dempet lys i salen, blinkende scenelys og til dunkende beats av Black Eyed Peas’ hitlåt ”Tonight’s gonna be a good night”, entret Nordic Choice-sjef Petter A. Stordalen scenen på Citykonferansen som en popstjerne.

Ett av de viktigste budskapene enmannsshowet Stordalen hadde med seg til eiendomsbransjen var: Bli med på den ”grønne revolusjonen”.

– Vi har sluttet oss til den, og vi utfordrer dere til å gjøre det samme. Charles Darwin sa det, og han hadde helt rett: Den som ikke fornyer seg, vil forvitre.

Stordalen oppfordret byggenæringen til å tenke langsiktig gjennom å satse på gode og fremtidsrettede energieffektive løsninger i bygg. Han mener det er både miljømessig- og ikke minst økonomisk fornuftig å legge ekstra penger i potten for å få moderne og energieffektive løsninger.

– Kundene betaler mer for kvalitet og de betaler mer for et bygg som er energieffektivt og miljøvennlig, sa Stordalen og pekte på Clarion hotel i Trondheim der Nordic Chocie-kjeden bruker over 20 millioner kroner ekstra for å heve bygningsmassen fra energikarakteren C og opp til A.

– Vi gjør det fordi et bygg av høy kvalitet og med god miljøstandard er bedre å drifte, det er bedre for kundene og det er et sted der de vil ønske å bo i fremtiden. Nettopp derfor lønner det seg, sa Stordalen.

Han mener en bærekraftig kapitalisme vil tvinge seg fram og at den allerede er innenfor rekkevidde – drevet frem av forbrukerne.

– Vi må investere – ikke med tanke på neste kvartal – men med tanke på at vi har en trippel bunnlinje-filosofi å ivareta. Miljø og samfunnsansvar er en helt sentral del av virksomheten, og må være det i fremtiden.

– Kundene kommer til å velge bort de virksomhetene som ikke tar ansvar, og de vil spre nyhetene på sosiale medier. Og der sprer nyhetene seg raskt. Det er så enkelt som at ”folk stoler på folk”, sa Stordalen.

Det er Norsk Eiendom og NE Kunnskap som er arrangør av Citykonferansen – eiendomsbransjen største samlingspunkt. I år feirer konferansen sitt 25-årsjubileum.

LES OGSÅ: Torsdag la Norsk Eiendom fram sitt opplegg rundt «Grønne Leieavtaler» på Citykonferansen i Oslo.