Stasprosjekt for Betonmast

– Som lokal entreprenør er det stas å kunne overlevere et prosjekt som betyr så mye for en betydelig aktør i nærmiljøet, sier Svein Rennan som er teknisk sjef og prosjektleder i Betonmast Bygg Romerike.

Betonmast Bygg Romerike er i innspurten for laboratoriebygget for NRA og dermed har Nedre Romerike Avløpsselskap og Nedre Romerike Vannverk fått et kompakt hovedkvarter ved Nitelva på kommunegrensen mellom Rælingen og Skedsmo.

På halvannet år har entreprenøren bygd et verkstedbygg på 140 meters lengde med 3000 kvadratmeter sedumtak og et laboratoriebygg tilknyttet eksisterende hovedkvarter. Anlegget for NRA/NRV fremstår etter dette som kompakt og oppdatert og frigir eiendom som kan selges og benyttes til andre formål.

– Laboratoriebygget som nå er ferdig er et tilbygg til eksisterende administrasjonsbygg og er bygget i tegl og panel og med enkelte kobberdetaljer slik at det fremstår tilpasset den gamle delen, sier Rennan og legger til at også tilbygget får sedumtak. Bygget består i hovedsak av laboratorier og garderober.

– Byggherren har vektlagt det estetiske, så anlegget tar seg flott ut også for omgivelsene. Byggene er oppført slik at de er til minst mulig sjenanse for naboene. Verkstedbygget er langt og høyt og en slik tilpasning var derfor nødvendig.

Det er Borealis Arkitekter som har tegnet byggene.

– Jeg vil fremheve samarbeidet med byggherre og prosjekteringsgruppen og er overbevist om at NRA og NRV vil nå oppnå det de ønsker med gjennomføringen av dette prosjektet, sier Svein Rennan i Betonmast Bygg Romerike.