NOM sikret seg nytt GPS-agentur

Normann Olsen Maskin AS fikk Spectra Precision landmålingsutstyr-agenturet, GPS-GNSS og totalstasjoner med tilhørende målebøker og feltprogram 1. januar 2012.

Produktene er beregnet til oppmåling i bygg- og anleggsbransjen, offshore, offentlig og kommunal sektor.

Spectra Precision er et Trimble-eid selskap, som i fjor bl.a. kjøpte GPS-GNSS produsenten Ashtech. For øvrig inngår Nikon og Zeiss i produktporteføljen fra før, og det har nå blitt til et strølinjeformet og komplett Spectra Precision leveringsprogram, som nå skal lanseres på det Norske markedet.

– Satsingsområdet er å bli en betydelig leverandør av landmålingsprodukter til markedets beste priser, heter det i en melding fra Normann Olsen Maskin.

– Det skal vi klare med et solid kundegrunnlag og distribusjonsnett og med support og service via vårt veldrevne datterselskap Norgeodesi AS, sier adm dir. Sverre Gabrielsen i Normann Olsen Maskin AS.

Datterselskapet Norgeodesi AS har Trimble i Norge og er en ledende leverandør med en solid markedsposisjon.

– Normann Olsen Maskin skal fokusere på nye kunder, der produktets pris til spesifikke arbeidsoppgaver er et viktig leveringskriterium og til firma som kanskje har forskjellige merker fra før i sin instrumentpark, eller ønsker å starte opp med å gjøre oppmåling selv, heter det i meldingen.

– Målsetningen er å få en enda større totalmarkedsandel og med på ”kjøpet” en utvidet support og serviceavdeling i Norgeodesi AS til felles beste. Trimble har et bredt utvalg av produkter til meget gunstige vilkår. Norgeodesi AS utvider i 2012 sin satsing også mot spesialområder som jernbane, monitonering, innendørs scanning, 3D-scanning utendørs, offshore, på levering av GPS-GNSS-bords og Pacific Crest Geo radioer til 3D part, samt at Norgeodesi AS fra 1. kvartal 2012 tilbyr et fullspekket tilbehørs løsninger gjennom netthandel. Norgeodesi skal bidra som konsulenter sammen med Trimble i prosjekter og på områder der det kreves oppmålingssystemer, sier adm. dir. Joh Einar Solhaug i Norgeodesi AS.

Norgeodesi AS ble etablert i 1983, samme år som Normann Olsen Maskin AS startet salget av Spectra Precision sine lasere. I 1997 kjøpte Normann Olsen Maskin opp Norgeodesi AS, når Trimble overtok Spectra Precision og da ble samtidlig dette agenturet overført til Norgeodesi AS.

Normann Olsen Maskin AS selger Spectra Precision-lasere for Norgeodesi AS ved sine avdelingskontor i Trondheim, Bergen og i Stavanger og vil fortsette med det, men utvider nå også med Spectra Precision landmålingsutstyr. Norgeodesi har kontor de samme stedene som Normann Olsen Maskin.

– Beslutningen om å arbeide for å få agenturet i Norge, ble tatt for nesten et år siden og er resultatet av en prosess internt og i samarbeid med Trimble, sier Solhaug.

Norgeodesi AS er et heleid datterselskap av Normann Olsen Maskin AS, som eies av Midway Holding AB, som hadde en totalomsetning på 2 032 mil. og vel 1000 ansatte i 2010.

Ustyret blir lansert på Anleggsdagene 24. – 26. januar og på Stikkningskonferansen i februar, begge utstillingene på Gardermoen.