Selger kontormøbler fra Regjeringskvartalet

Statsbygg legger i dag ut brukte kontormøbler fra Regjeringskvartalet for salg. Møblene selges samlet til profesjonelle aktører, ikke enkeltvis til privatpersoner.

Statsbygg ønsker å komme i kontakt med seriøse firmaer som driver med kjøp og salg av brukte møbler og som har kapasitet til å ta større kvanta. Det settes krav til at firmaene er lovlig registrerte foretak med dokumenterbar virksomhet i dette markedet.

S-blokken
- Vi selger kontormøblene på vegne av departementene. I denne omgangen er det pulter, stoler o.l. fra S-blokken som skal selges. Senere kommer det møbler fra Høyblokken, Y-blokken og R4. Møblene vil selges puljevis i takt med opprydding i de ulike byggene, sier Statsbyggs prosjektsjef Anders Wethal.

Kvaliteten på møblene er ulik.

- Det er standard kontormøbler. Noe er relativt nytt, og noe er eldre. Men alt er helt. Ødelagte møbler er kastet. Og for dem som undrer: møblene er IKKE merket med om de er brukt av en statsråd eller en saksbehandler, sier Wethal.

Logistikk
- Vi har selvsagt vurdert gjenbruk, men med tanke på logistikken er det vanskelig. I tillegg er de gjeldende departementene på plass i midlertidig lokaler, og de er jo ikke der uten kontormøbler, forklarer Wethal.