Samles under grønt tak

Høsten 2013 flytter Schneider Electric inn i nye lokaler i Sandstuveien 70 på Ryen i Oslo. Selskapet, som i dag er spredt på fire steder i Oslo-området, samles under ett tak i et nytt bygg som blir et av Norges mest energieffektive.

- Vi har vært på utkikk etter et nytt hovedkontor i et drøyt år. For oss har det hele tiden vært et krav at bygget skal sertifiseres i energiklasse A og dermed bli et av de mest energieffektive næringsbygg i Norge, sier administrerende direktør Runar Hansesætre i Schneider Electric.

Eiendommen utvikles av Linstow AS på vegne av Watrium Eiendom AS, som eies av Anders C. Wilhelmsen.

Første BREEAM-sertifisering i Norge

Bygget skal etter planen BREEAM-sertifiseres. Dette er en internasjonal merkeordning tilpasset norske forhold som tar i betraktning en totalvurdering av bygget med hensyn til energi og miljø.

- Bygget kan bli blant de første som sertifiseres i henhold til denne standarden i Norge, sier prosjektleder Jørn Torstein Grini i Linstow AS, som utvikler og eier det nye bygget.

Levende hovedkontor

Schneider Electrics nye hovedkontor får en sentral beliggenhet og nærhet til selskapets kunder. Ryen er enkelt tilgjengelig med gode kommunikasjonsmuligheter.

- Vi vil legge til rette for en effektiv kommunikasjon mellom ansatte og med kunder i vårt nye kontor. Vi har ambisjon om å få et levende kontor hvor kompetanse flyter internt og eksternt med kundene. Slik skal vi best mulig hjelpe dem til å få mest mulig ut av sine ressurser, sier Hansesætre.

Signalbygg

Schneider Electric har de senere årene bygget seg opp som en sentral leverandør av energieffektive løsninger til bygg, bolig, industri og infrastruktur. Selskapet engasjerer seg sterkt i klimadebatten og har etter hvert fått en posisjon som ledende talsmann for å få mer ut av den energien vi allerede har.

- Vårt nye hovedkontor vil bli et eksempel på hva som er mulig å gjøre på dette området, sier Hansesætre.

Bygget, får et kontorareal på rundt 9 500 kvadratmeter og rundt 4 000 kvadratmeter tekniske rom, garderober, parkering, med mer. Det er tegnet av Lund Hagem Arkitekter AS. Byggestart er satt til første mars 2012. Innflytting skal skje i oktober 2013.