Avlegger sin svenneprøve live

Fire tøffe gutter skal avlegge sin svenneprøve live foran publikum i løpet av Bygg Reis Deg på NRLs stand.

19.-23. oktober arrangeres Bygg reis deg-messen på Lillestrøm. NRL vil være synlig til stede, med stand for Skikkelig rørlegger og eget området for rekrutteringsaktiviteter.

På Skikkelig rørlegger-standen vil de fokusere på forbrukerinformasjon om VVS-relaterte temaer. De tilbyr ferdigproduserte sjekklister om alt fra bruk av anbudstjenester til vedlikehold av installasjoner. I tillegg arrangerer de en aldri så liten energikonkurranse; Hvilke oppvarmingsløsninger er mest miljøvennlige? Hvilke gir best inneklima, komfort eller effekt? Riktige svar blir med i trekningen av en iPad.

Det stilles strenge krav til en rørlegger. Og svenneprøven er kanskje den viktigste milepælen på veien til å bli en skikkelig en. Å avlegge svenneprøven live foran publikum er ingen spøk. Men fire gutter fra Akershus, Oslo og Buskerud har takket ja til utfordringen. Oppgaven er stor og vanskelig og vil være et blikkfang for publikum så lenge messen pågår. De vil vise hva rørleggeryrket innebærer, hvilken kompetanse som kreves og kanskje til og med inspirere noen som er i ferd med å velge yrkesvei. Man håper mange besøkende vil komme og se hvordan Skikkelige rørleggere jobber under press.

Ved siden av blir det små konkurranser, informasjonsveiledning og andre rekrutteringsaktiviteter for besøkende. Det forventes besøk fra elever fra både ungdomskoler og videregående.

Dyktige veiledere vil bistå med informasjon om rørleggeryrket og de alternative utdanningsveiene til de som måtte være interesserte.

Alt materiell til svenneprøvene leveres av produsenter tilsluttet VA- og VVS produsentene (VVP). Rørgrossisten Brødrene Dahl AS er hovedsponsor.

De fire som skal avlegge Svenneprøven sin på Bygg reis deg, er:
Torbjørn Leer, 20 år, Rørlegger Strand & Teksle AS, fra Nedre Eggedal
Fredrik Daleng, 20 år, Bærum Rørleggerbedrift AS, fra Haslum
Mats Steinsland, 20 år, Bærum Rørleggerbedrift AS, fra Gjettum
Aleksander Øye Hansen, 20 år, Oras AS Avd. Oslo, fra Hagan