Ingen skadd i brann i Svolvær

Rundt 35 personer ble evakuert etter at det brøt ut brann i en bygård i Svolvær natt til mandag. Ingen personer er skadd, og brannvesenet har kontroll over brannen.

Det var i halv ett-tida at politiet fikk melding om brann og sterk røykutvikling fra en bygård i Vestfjordgata som både huser fotoforretning og leiligheter.

– Det er tre hus på to etasjer som henger sammen. Brannen startet trolig i fotoforretningen i første etasje i det ene huset og har deretter smittet over på det andre huset. Det er fare for det tredje, sier operasjonsleder Grete Birkeland i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

De rundt 35 evakuerte fra de tre bygningene er innlosjert på et Rica-hotell i byen. En rekke beboere fra andre bygninger i området er dessuten vekket opp og informert om at evakuering kan bli aktuelt.

Politiet rekvirerte natt til mandag bistand fra Sivilforsvaret og redningsskøyta «Kaptein Skaugen » til slukningsarbeidet.

– To hus har brent, men ingen personer er skadd. Brannvesenet har kontroll over brannen, de prøver å berge hus nummer tre, sier Birkeland.

Politiet vet ikke hvordan brannen startet.