Mange oppdrag

Det er alltid et skred av oppdrag som skal deles ut og avgjøres før sommerferien slår inn for fullt. Men i år har vi inntrykk av antall jobber som gjøres kjent er flere enn på mange år.

Det er alltid gledelig å kunne melde om nye kontrakter og jobber på bygg.no. Mange slike nyheter de siste ukene er med på å understreke det faktum at det nå virkelig begynner å bli fart i byggenæringen. Spesielt positivt er det at det er mye som skjer på alle fronter.

Ekstra mange jobber ser det ut til å være innen infrastruktur, og dette vil bare øke på i omfang også i årene som kommer. En lang rekke vei- og baneprosjekter ligger i løypa. En av de siste store anbudsåpningene vi omtalte hos oss var jobben Sokna-Ørgenvika i Hallingdal. Dette viser virkelig samfunnsbetydningen av denne typen anleggsprosjekter.

Denne jobben vil alene korte ned strekningen for de som skal oppover Hallingdal og videre til Vestlandet med hele 25 minutter. Det er mange slike jobber som ligger og venter rundt om i landet. Vi tror ikke entreprenørene og leverandørene som operer innen anleggsmarkedet har noe å frykte de nærmeste årene - det blir nok av jobber. Men det er selvsagt viktig at Samferdselsdepartementet, Finansdepartementet og Statens vegvesen samt Jernbaneverket holder trykket oppe og får prosjektene gjennom kverna som planlagt.

Gode veier er også et viktig bidrag i trafikksikkerhetsarbeidet. Den store sommerutfarten står nå for døren. Det vil skje mange alvorlige ulykker i sommer. Gjør ditt til at ulykkene blir færrest mulig - kjør fornuftig!