Suksessmaskinen på Nord-Jæren

Den regionale boligbyggeren Øster Hus Gruppen med base på Nord-Jæren feiret fjorårets beste resultat noensinne ved å tjene 436.000 kroner per boenhet.

Alle selskapene i Øster Hus Gruppen, som er Øster Hus, Klepphus og Jærbygg samt hytteselskapet Solhytten, oppnådde i fjor sitt beste år noen sinne. Konsernet solgte boliger for 1,2 milliarder kroner. Konsernet bygde 300 boliger samt 20 hytter i Sirdal.

Det ga en omsetningsvekst på 22 prosent til 895 millioner kroner. Driftsresultatet steg med 24 prosent til 151,5 millioner mens resultatet før skatt økte med 23 prosent til nærmere 140 millioner kroner som gir en resultatmargin på vel 15 prosent, melder Stavanger Aftenblad.

Det gode salget i fjor styrket ordrereserven fra 300 til 800 millioner kroner slik at den nå utgjør et helt år produksjon. I tillegg har konsernet om kort tid boligprosjekter for salg for ytterligere ett års produksjon. I tillegg har konsernets tomteselskap ferdigregulerte områder for 300 boliger, i følge avisen.

Det er de tømrerutdannede Østerhus-brødrene Njål (44) og Cato (46) som står bak konsernet som i snitt selger 1,5 bolig per arbeidsdag. Det er Njål som er konsernsjef og daglig i det nest største boligselskapet Klepphus. Storebror Cato leder tomtevirksomheten.

Konsernet har også et forhandlernettverk av byggmestre mellom Ålesund og Kristiansand som resulterte i at konsernet var involvert i byggingen av 585 boliger i fjor. Hjemmemarkedet definerer konsernet som sør for Rennesøy og nord for Hå.