Dobling i Mesterhus

Norges største boligkjede, Mesterhus, har satt i gang dobbelt så mange nybygg i april i år som i fjor. Hittil i år har det vært en vekst på 22 prosent fra fjoråret.

I april 2011 hadde boligkjeden dobbelt så mange igangsatte hus som i april 2010. Veksten har også vært høy resten av året så langt, med et gjennomsnittlig nivå på 22 prosent over fjoråret. I tillegg til veksten er det også andre trender som peker seg ut blant de som bygger nye boliger nå.

Nye byggforskrifter stiller flere krav til energisparing og universell utforming. Kombinert med høyere forventinger til komfort, strømsparing og frihet til å velge egne løsninger innebærer dette en overgang til en ny generasjon boliger. Fremtidens hus vil beholde mange tradisjonelle linjer utenpå, men inni er det moderne, energieffektive løsninger som gjelder.

- Vi ser at mange ønsker tryggheten ved å velge et hus hvor man har friheten til å tilpasse med egne løsninger. En annen trend er rene linjer innendørs: Listverk rundt vinduer og karmer er det mange som nå går bort fra, sier kjedeleder i Mesterhus Norge Raymond Myrland.

Tidligere i år lanserte de Mesterhusboken med nye modeller for 2011-2012. Myrland mener de er godt posisjonert for å møte de nye trendene.

- Vi har flere nye modeller med spennende løsninger som vi allerede merker stor interesse for. Kataloghuset vårt Madelen er et godt eksempel på fremtidens bolig, som kombinerer passivhusenes komfort og energieffektivitet med åpne og nyskapende interiørløsninger samt solfangere, forteller Myrland.

- Madelen har siden lanseringen i mars i år blitt et av våre mest etterspurte hus, det blir spennende å følge med om denne type hus blir den neste bestselgeren i årene som kommer, sier Myrland.

Boligbyggeren selger flere større eneboliger enn før. En klar trend hos Mesterhus er også at man vil ha større kjøkken som kan brukes som allrom. Kjøkkenet skal da være for seg selv, enten med skyvedør eller halvvegg inn til stuen.