Deler av Oslo-bygård ubeboelig etter brann

En beboer fikk lettere røykskader da det begynte å brenne i en bygård på Bjølsen i Oslo mandag ettermiddag. 17 personer ble evakuert.

Klokken 13.49 fikk politiet melding om at det var full fyr i bygården i Bergensgata 9.

– Til sammen 17 personer ble evakuert. To av dem ble sendt til legevakta, den ene hadde fått lettere røykskader. Den andre hadde ikke pådratt seg skader, men hadde ikke noe sted å gjøre av seg, opplyser operasjonsleder Reidun Lilleås i Oslo politidistrikt til NTB.

Ved 16.30-tiden holdt brannmannskapene på med slokking, og det var ikke spredningsfare.

Ifølge Dagbladet.no rykket til sammen 35 brannmenn ut med rundt ti brannbiler. Politiet oppfordret folk til å holde seg unna brannstedet slik at nødetatene kunne få gjort arbeidet sitt.

Ubeboelige etasjer
– Røyken fra denne brannen er ikke bra for folk, vi ber derfor folk holde vinduer lukket, uttalte operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt i en pressemelding tidligere på ettermiddagen.

Vakthavende brannsjef Asle Hembre forklarer at slik røyk inneholder mange branngasser, avhengig av hva slags bygningsmaterialer det er i bygården.

Ifølge brannvesenet startet brannen i loftsetasjen. Gården har fire etasjer pluss loftsleiligheter.

– Fjerde og femte etasje i bygården er ubeboelig etter brannen, sier Lilleås.

Avhør
Brannårsaken var mandag ettermiddag ukjent, men politiet innledet vitneavhør. I tillegg skulle politiet senere på dagen avhøre innehaveren av leiligheten der brannen kan ha startet.

– Vi har indikasjoner på hva som kan være brannårsaken, men ønsker ikke å gå ut med grunnen siden vi ikke er 100 prosent sikre ennå, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt.